Sivut

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Miten tällainen huikea musikaali ja lukio voidaan laittaa yhteen?

Muistan kun musikaalin harjoitukset alkoivat heti ensimmäisellä kouluviikolla. Paljon tuttuja, mutta myös valtavasti aivan uusia kasvoja. Jännitys, innostuneisuus ja kuumotus tuntuivat mahassa jo ensimmäisistä treeneistä lähtien. Kuitenkin päässä pyöri paljon ajatuksia. Kuinka paljon meillä on treenattavaa? Miten opiskelun käy? Mitä ehdin tehdä, mitä en?

Syksyn aikana musikaalitreenejä oli kaksi kertaa viikossa. Lisäksi ahersimme joskus myös viikonloppuisin. Musikaaliporukkamme tiivistyi ja läheni pikkuhiljaa yhteisten treenien ansiosta. Säännöllisten treenien ja työryhmän huippuosaamisen ansioista saimme musikaalin loistamaan kuin kirkkain tähti taivaalla.

Kun osallistuu näin suureen produktioon, täytyy itse miettiä miten jaksaa läpi syksyn ja esityskauden. Muistan itsekin alkusyksystä karsineeni kurssejani, jotta pystyin keskittymään täysillä musikaaliin ja tietysti kursseihin, joita minulla oli.

Vaskivuoressa opettajat ymmärtävät musikaalin tärkeyden ja sen kuinka paljon se vaatii meiltä työtä. Joskus yksittäisiä treenejä saattaa olla myös oppituntien päälle. Musikaalin esityskautta edeltävä loppurutistus käynnistyi joululoman ja uudenvuoden jälkeen. Viikon treenaamisen jälkeen alkoi koulu. Kolmannen jakson aikana musikaalillisilla on vain 3-4 kurssia, jotta poissaoloista huolimatta kursseilla pysyy kärryillä.

Totuushan on, että musikaalin tekeminen ja treenaaminen on rankkaa työtä, mutta se on sen arvoista. Tällaista kokemusta ei usein saa kokea, mutta Vaskivuori sen kuitenkin meille suo.
Kuinka tämä combo on siis mahdollista? En tiedä, ehkä se on kirjoitettu tähtiin…

Tiia Ruikkala

Kaupungin nainen

Kuva, Juho Lindström

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti