Sivut

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

“Kokemust karttuu”

Kello on yli seitsemän illalla, kun tulen kotiin rättiväsyneenä koko päivän kestäneiden musikaalitreenien jälkeen. Kaikki musikaalin laulut soivat päässä epämääräisenä kakofoniana ja kroppa on jumissa kaiken soittamisen jäljiltä. Olen silti todella onnellinen että pääsin mukaan tähän produktioon.

Vaikka musikaali vaatiikin paljon harjoittelua ja työtä, on palkitsevaa huomata, että se tuottaa tulosta. Asiat alkavat loksahdella paikoilleen ja läpimenot sujuvat kerta kerralta paremmin. Ja onhan se hienoa esiintyä samalla lavalla, jolla vuosi sitten katsoin ysiluokkalaisena Vaskivuoren lukiolaisten taitavaa esiintymistä, ajatellen ”jonain päivänä haluan olla itsekin tuolla”.

Ja tässä sitä nyt ollaan. Olen oppinut produktion mittaan paljon uutta, niin soittamisesta kuin musikaalin tekemisestä ylipäätään. Ammattitaitoisten ohjaajien ja muiden lahjakkaiden ja motivoituneiden lukiokavereiden kanssa on mahtavaa tehdä töitä.”Virheist oppii ja kokemust karttuu”, ikivanha Pikku G:n biisi tuli mieleeni ja tajusin sen pitävän täysin paikkansa: kun soittaa tarpeeksi monta kertaa väärin, niin soitto alkaa vähitellen sujua, ja musikaalista tulee varmasti kokemus jota en unohda.


Aino Kinnunen

1. viulu, konserttimestari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti